Är det svårt att måla om köksluckor?

Är det svårt att måla om köksluckor? Egentligen inte, att måla om köksluckorna kan ta allt ifrån ett par timmar till dagar. Det beror självklart på hur stort ditt kök är och hur många luckor som måste målas. Men för att besvara frågan så är det inte särskilt svårt, i synnerhet om du har alla verktygen som behövs. Nedan listar vi tips på hur du kan komma i gång och vad du kan göra för att underlätta ditt arbete.

Är det svårt att måla om köksluckor

Kom i gång

Förberedelser – Börja med att göra i ordning din arbetsyta. Skruva ner köksluckorna, se till att det är rent, upplyst och se till att skydda de ytor som inte ska målas. Detta förhindrar olyckor.

Välj färg – När du målar skåp måste du ha en målarfärg av hög kvalité, det måste kunna stå emot slitaget. Fråga din lokala färghandlare om tips.

Måla en sida åt gången – För att det inte ska bli så kladdigt gör man bäst i att ta en sida åt gången. Först när ena sidan är torr ska man vända på luckan och måla den andra sidan.

Topplack – för att skydda dina köksluckor lite extra kan du lägga till en topplack, det hjälper till att förhindra fläckar och repor.

Tips för att göra det mindre svårt att måla om köksluckor

Arbeta i mindre sektioner – Har du ett stort kök? Då kan det vara bra att dela upp arbetet i sektioner. På så sätt får du bättre överblick och kan lägga fokus på en del i taget i stället för att bli överväldigad av arbetet, arbeta lugnt och metodiskt.

Färgspruta – Med hjälp av en färgspruta kan du enklare applicera färgen jämnt och snabbt. Processen kommer påskyndas med en färgspruta.

Var beredd på att göra touch ups – Oavsett hur noggrann du har varit så finns det en risk att du behöver måla om och göra touch ups när första målningen är klar. Se till att planera in detta i arbetet så blir det inga överraskningar.

Källa: https://www.expressen.se/leva-och-bo/gor-det-sjalv/mala–tapetsera-1/mala-koksluckor-sa-har-gor-du–bildspel/

Detaljerad offert
Såklart helt gratis!