Hur lång tid tar det att måla en lägenhet?

Hur lång tid tar det att måla en lägenhet Går du i tankar om att renovera din lägenhet, men oroar dig för hur lång tid det kommer att ta? Det är flera faktorer som spelar in när det gäller invändigt måleri av en lägenhet. Därför behöver du först se till förutsättningarna för just din lägenhet.

Om du inte har möjlighet att leva i ett renoveringskaos bör du nog vänta med att måla om lägenheten. För även om det gäller något enstaka rum behöver du tid och resurser för ett optimalt resultat. Här får du ta del av en enkel lite guide som ger dig en bättre idé av hur lång tid det tar att måla en lägenhet. Tips är att täcka över möbler så att du slipper måla över dom, det är en ganska lång process och inte värt mödan om det inte rör sig om äldre möbler som du vill väcka till liv, mer om det finns här hos azdesign.

Hur lång tid tar det att måla en lägenhet

Varför tar det tid att måla en lägenhet?

Det går sällan att måla färdigt en lägenhet på bara några timmar, åtminstone inte om du är mån om ett bra resultat. För att renoveringen ska bli lyckad behöver tid läggas på underarbetet av väggar och tak. Det här momentet kan gå fort, men det kan också vara anledningen till att det tar lång tid att måla en lägenhet. Större rum behöver mer förberedande åtgärder och samma sak gäller underlag som är i dåligt skick.

Färger och material

Ska du använda olika nyanser eller använda speciella tekniker får du räkna med längre tid för att måla lägenheten. Väljer du däremot samma färg till väggarna går det ofta lite snabbare. Med det sagt är det också viktigt att tänka på detaljer, vinklar och vrår. Allt handlar inte om stora penseldrag, flera moment kräver olika typer av penslar och verktyg och därför drar målandet ut på tiden.

Återställandet efter en målning av lägenhet

Du måste även räkna med den tid det tar att återställa efter att lägenheten blivit ommålad. Det här är ett moment som definitivt gör att det tar ganska lång tid att måla en lägenhet. Först ska allt torka och du behöver ventilera bostaden för att ta bort det mesta av lukten. Sedan ska alla möbler tillbaka på sin rätta plats, hyllor upp på nytt och du måste montera lamporna i taket.

Så hur lång tid tar det?

Tiden det tar att måla en lägenhet beror på flera faktorer, såsom storleken på lägenheten, antalet rum, omfattningen av arbetet, och om möbler behöver flyttas. Generellt sett kan man säga att det tar mellan 2 till 5 dagar att måla en lägenhet.

För en mindre lägenhet, som till exempel en etta eller tvåa, kan det ta mellan 1-3 dagar att måla. För en större lägenhet, som till exempel en trea eller fyra, kan det ta mellan 3-5 dagar.

Källa: https://www.elle.se/gor-det-sjalv/vill-du-mala-om-hemma-har-ar-25-harliga-tips-och-ideer/4630685

Detaljerad offert
Såklart helt gratis!