Hur lång tid tar det att måla ett hus?

Hur lång tid tar det att måla ett hus? Det finns inga exakta regler för hur lång tid det tar och det är mycket som har inverkan på tidsåtgången. Exempelvis: Storlek? Mycket detaljer? Fasadens skick? Vädret? Är du en van målare? Ska du anlita någon? Ja du ser det är mycket som spelar roll, frågorna är många och svaren varierar. Men för att svara kort och gott tar det cirka 4–10 dagar att måla ett normalstort hus. Läs vidare.

Man kan tro att måla ett hus görs för att det är estetiskt tilltalande, men så är de inte, det ingår i husets underhåll. När färgen flagnar blir materialet känsligare för fukt och mögel. Om man dessutom väntar för länge med att måla om kommer det ta mycket längre tid och mer pengar.

Läs mer: Hur ofta måla om hus?

Hur lång tid tar det att måla ett hus

Detta påverkar hur lång tid det tar att måla ett hus

Om du äger din egen fastighet så är du säkert redan medveten om att det behövs en hel del underhåll för att hålla ditt hem i gott skick. En av de viktigaste uppgifterna är att måla om huset ungefär var 8-10:e år.

Träfasad – Om man ska måla en träfasad måste man först skrapa bort lös färg, tvätta bort eventuella orenheter och om någon panel är trasig måste den bytas ut eller spacklas.

Putsad fasad – Om du däremot har en putsad fasad måste den först tvättas, därefter måste lös puts knackas ned och fasaden måste lagas med nytt puts.

Utöver att du måste göra rent fasaderna vid fasadmålning behöver du också täcka fönster, plåt och eventuellt husgrund. Beroende på fasadens skick kan enbart förarbetet ta mellan 24–48 timmar.

Så lång tid tar det att måla

Beroende på om fasaden behöver grundmålas tar det cirka 24–36 timmar att måla en normalstor villa. Denna tid är räknad exklusive torktider.

Det tar alltså ganska lång tid att måla ett hus, enbart förarbetet är tidskrävande. Men räkna med att det tar cirka 4–10 dagar att måla en normalstor villa (inklusive torktider).

Källa: https://orchard.com/blog/posts/painting-a-room-or-house-how-long-does-it-take

Detaljerad offert
Såklart helt gratis!