Hur länge håller en takmålning?

Hur länge håller en takmålning? Ett tak som börjar bli slitet eller bara se slitet ut behöver inte vara gammalt. Det kan vara färgen som får det att se slitet ut, färgen har helt enkelt börjat mattas av. Att byta ut ett tak kostar en hel del, i stället kan man renovera taket genom att måla om.

Takmålning eller takförsegling som man säger i branschen har en lång hållbarhet. Plåt- och betongtak kan målas om. Om arbetet utförs korrekt kommer takmålningen hålla i cirka 10–20 år. Att måla om taket kan göras själv men det kräver kunskap och erfarenhet samt rätt utrustning.

Av den anledning bör man anlita en professionell målerifirma som får ditt tak att se ut som nytt.

Hur länge håller en takmålning

Förläng takets livslängd genom att måla om det

Genom att vårda och underhålla ditt tak undviker man sprickbildningar där vatten kan tränga in. Om vatten tränger in kan det leda till fuktskador, som är väldigt dyrt att reparera, för att inte nämna det omfattande arbete som krävs.

På ett nytt tak står ytskiktet emot alla påfrestnignar, men med tiden slits ytan ner. Då börjar taket se gammalt ut. Då är det dags att måla om så att ditt tak håller länge.

När du ska måla om taket måste du fundera över storleken, ju större taket är desto mer färg och arbete som krävs.

En annan faktor att ha i åtanke är takets utformning, om det är ett komplext tak med mycket lutningar och andra detaljer blir arbetet mer krävande.

Att måla om gör att taket håller länge

Att måla om taket är en bra och stor investering som avsevärt ökar fastighetens livslängd. En takmålning måste göras ungefär vart 10e år, beroende på väder och annat som kan påverka livslängden. Tänk på att om du vill måla taket måste det vara i samma kulör, särskilt viktigt är det om du bor i område som är detaljplanerat, för att vara på säkra sidan kan du kontakta din kommun.

Källa: https://www.expressen.se/leva-och-bo/premium/guide-dags-att-se-om-taket-byggexpertens-basta-tips/

Detaljerad offert
Såklart helt gratis!