Hur måla med roller?

Hur måla med roller? Funderar du på att ge ditt hem en ny finish? Då är det viktigt att du väljer rätt verktyg för att uppnå ett professionellt resultat när du utför en invändig målning. När det gäller att måla stora, platta ytor är en roller det mest effektiva valet.

Det finns många olika typer av målarrollers som är avsedda för olika typer av färg och underlag. Några rollers har längre lugg än andra, några släpper ifrån sig fibrer och andra ger en snygg textur till din yta.

Hur måla med roller

Så gör du för att måla med roller

Så hur gör man då för att måla om sitt hem med en roller? Att måla med roller kan vara både enkelt och roligt. Men innan du sätter i gång med själva målningen, är det viktigt att förbereda ytan ordentligt genom spackling och målning längs lister och kanter.

  • När du väl är redo att rulla på färgen är det viktigt att använda tillräckligt med färg utan att det droppar från rollern.
  • Rulla vertikalt på väggen i långa drag (uppifrån och ner), ungefär två rollers bredd i taget.
  • När det kommer till takmålning, ska du måla den första strykningen i motsatt riktning av ljus inriktningen, och den andra strykningen i samma riktning som ljuset.
  • För bästa resultat bör du måla vått-i-vått, vilket innebär att du rollar över ett område delvis över det föregående medan färgen fortfarande är våt.
  • Låt sedan färgen torka ordentligt och förvara rollern i en tät försluten plastpåse under tiden.
  • När färgen har torkat kan du måla en andra gång och när det är färdigt kommer du att kunna njuta av en nymålad yta som ser fantastisk ut.

Kom ihåg att det är viktigt att använda rätt roller för olika ytor och projekt för att uppnå det bästa resultatet. Med lite tålamod och omsorg kan du ge ditt hem en fantastisk makeover som du kommer att älska.

Läs här om du vill veta vilka penslar som är bäst.

Källa: https://villalivet.se/om-bygg/att-valja-ratt-roller-for-ditt-malarprojekt/

Detaljerad offert
Såklart helt gratis!