Hur målar man en vägg?

Hur målar man en vägg egentligen? Ska man måla om i hemmet och i synnerhet väggar är det viktigt att man har rätt teknik och koll på processen för ett snyggare och mer likartat resultat. Det är lätt att man bara vill sätta i gång med den invändiga målningen men man får inte glömma det som är viktigt! Nämligen att täcka, spackla och rengöra.

Läs mer: Hur måla med roller?

Hur målar man en vägg

Så målar man en vägg – Steg för steg

Här är en steg-för-steg guide på hur man målar en vägg:

Förbered ytan: Se till att väggen är ren, torr och fri från smuts, damm, eller eventuella orenheter.  Om det finns några skador eller ojämnheter i ytan, spackla dem och låt det torka helt. I detta steg behöver du även något slags rengöringsmedel för väggarna.

Skydda området: Använd tejp och täckskydd för att skydda områden som inte ska målas, såsom tak, golvlister, golv eller fönster.

Rör om färgen: Se till att röra om färgen noggrant så att färgämnena blandas jämnt.

Applicera grundfärg: Om väggen som ska målas är ny eller har skadats tidigare, applicera en grundfärg för att förbereda ytan för målning. Låt det sedan torka helt innan du fortsätter.

Måla kanterna: Använd en pensel och en mini roller för att måla kanterna och svåråtkomliga områden såsom hörn och runt fönster eller dörrar.

Applicera färgen: Börja vid taket och arbeta dig sedan nedåt. Använd en roller och gärna ett förlängningsskaft och börja med att rulla upp och ner på samma område för att få en jämn spridning av färgen. Måla ett avsnitt i taget och var noga med att rulla in och ut från samma område för att undvika ojämna linjer eller områden som inte täcks.

Applicera andra strykningar: Ofta behöver man måla flera gånger för ett jämnt och fint resultat. När det första lagret har torkat helt är det dags för andra omgången, och på så sätt fortsätter du tills du är nöjd med resultatet.

Rengör verktygen: När du är klar, se till att rengöra verktygen noggrant, så att du kan använda dem igen.

Källa: https://www.wikihow.com/Paint-a-Wall

Detaljerad offert
Såklart helt gratis!