Hur mycket kostar det att måla ett badrum?

I stället för att göra en hel badrumsrenovering kan man måla om, men hur mycket kostar det att måla ett badrum? Vi går igenom allt du behöver veta samt vad som kan påverka kostnaden.

Läs mer: Får man måla badrum själv?

Hur mycket kostar det att måla ett badrum

Vad behöver man veta när man ska måla om sitt badrum?

  • Om du har kakel i badrummet kan du inte måla över det. Dock kan du till exempel måla taket för att få till en förändring.
  • Underlaget spelar stor roll för man inte måla över vad som helst, är det en plastmatta kan man inte bara måla, utan man behöver först sätta upp våtrumsväv som fäste för färgen. Om tak och väggar är målade sen tidigare går det bra att måla.
  • Välj enbart produkter som är anpassade för att måla i badrumsmiljö.
  • Välj en kulör som passar in i badrummet, i små utrymmen rekommenderar vi en ljus färg. Annars passar det väldigt bra med lite varmare färger i badrum.
  • Tänk på att utföra målningen med stor noggrannhet. Du behöver ha mycket tålamod och det kan vara pilligt, tänk efter om du verkligen har tiden och orken? Eller om det är ett bra val för dig att anlita en professionell målare.

Faktorer som påverkar priset

Kostnaden för att måla ett badrum påverkas av många faktorer, exempelvis om du ska anlita någon för arbetet eller ska det genomföras på egen hand? Hur mycket material behöver du? Färg, täckpapp, roller och penslar? Dessutom bör du vara medveten om att olika typer av färg och olika märken kan skilja sig åt väldigt mycket i pris, oftast är inte billigast bäst så tänk över noggrant.

Om du däremot inte är säker på vilken färg som du ska välja bör du rådfråga din lokala färghandlare.

Det är svårt att säga exakt hur mycket det kostar att måla ett badrum, men om man anlitar en professionell målare kan priset landa på någonstans mellan 3000–10.000 kronor, beroende på omfattning, val av färg, om det behövs förarbete och så vidare.

Vi på Marlons Måleri är experter på invändigt måleri och målar gärna om ditt badrum!

Källa: https://www.forbes.com/home-improvement/painting/interior-house-painting-cost/

Detaljerad offert
Såklart helt gratis!