Hur sent på året kan man måla fasaden?

Exakt hur sent på året du kan måla fasaden kan variera beroende på var i landet du bor samt hur vädret råkar se just det året du planerar att måla om. Generellt brukar man säga att maj, juni, juli och augusti är perfekta månader för fasadmålning. Men det viktiga är så klart hur vädret är ute och inte exakt vilken månad det är.

Hur sent på året kan man måla fasaden

Torra och varma månader är bra för målning

För att det ska gå bra att måla fasaden krävs det att det är torrt och tillräckligt varmt utomhus. Det här innebär att i norra delen av Sverige är det inte säkert att du kan måla redan i maj. Juni, juli och augusti däremot brukar fungerar i de flesta delar av landet.

Men det kan även gå bra att måla fasaden ända in i september och oktober. Speciellt i de södra delarna av landet kan du ha större chans att måla fasaden ända till oktober. Men som alla som bor i Sverige är medvetna om att vädret kan variera kraftigt från år till år. Bara för att det går bra att måla fasaden i oktober ett år är det ingen garanti för att det kommer fungera lika bra nästa år.

Ha koll på väderprognosen

Om du vill måla senare på säsongen är det viktigt att du har koll på väderprognosen. Det räcker inte med att det är tillräckligt varmt och torrt dagtid, utan även kvällen och natten behöver vara det. Det tar många timmar för färgen att bli genomtorr och dagg eller minusgrader på natten kan ge sämre resultat på målningen.

Måla med fasadskydd

Är det så att du behöver måla om din fasad senare på året kan du använda dig av ett fasadskydd. Det är ett väderskydd som håller borta vind och fukt. Kompletterar du med värmefläktar kan du i princip måla fasaden när som helst på året.

Källa: https://www.teknos.com/sv-SE/konsument-och-maleri/malningsguide/husmalarsasong-lar-dig-mala-har/

Detaljerad offert
Såklart helt gratis!