Ta bort målarfärg från plast?

Det finns fyra enkla metoder för att ta bort målarfärg från plast, som alla fungerar. Det finns inte mycket som förstör tillfredställelsen efter ett måleriarbete som att du upptäcker att det har stänkt färg på plastytor, exempelvis strömbrytaren, handtag, utemöbler eller ja allt som är gjort av plast egentligen. Visst händer olyckor men det turliga är att man kan ta bort målarfärgen från plast tämligen enkelt. Nedan har vi listat 4 olika metoder som alla är värda att pröva.

Läs mer: Ta bort målarfärg från metall?

Ta bort målarfärg från plast

Dessa metoder kan du använda för att ta bort målarfärg från plast

Tvätta bort det – Det bästa att göra är att ta itu med olyckan direkt. Om du upptäcker att du spillt färg på plast bör du omedelbart fylla en hink med varm vatten och diskmedel, ta sedan en ren trasa och papper. Tvätta tills färgen är borta.

Gnugga av det – Om första alternativet inte fungerar kan det vara så att färgen har hunnit sätta in sig och börjat torka. Då ska du ta fram en vegetabilisk olja och addera lite olja på en ren trasa och sedan gnugga ut färgen, när du märker att färgen börjar ”ge med sig” ska du ta fram färgskrapan. Om inte olja fungerar kan du testa använda aceton.

Skrapa bort – Om du har fått färg på en plan plast yta exempelvis en strömbrytare kan du testa att använda en färgskrapa. Ställ skrapan som att du ska skjuta den under och ”lyfta” av färgen. Var varsam men håll ett jämnt tryck. Om du är för hårdhänt kan du i stället skada plasten.

Skrubba bort det – För riktigt envisa färgstänk på plast, använd isopropylalkohol (sprit), som du kan köpa i princip över allt. Till skillnad från starka färglösningsmedel hjälper alkohol att ta bort färg utan att plasten smälter. Kom dock ihåg att bära en ansiktsmask för att skydda dig från att andas in ångorna och skydda din hud med arbetshandskar.

Källa: https://gds.se/hantverksteknik/malare/maaleritips-ta-bort-fargrester

Detaljerad offert
Såklart helt gratis!