Tänk på detta när du anlitar en målare

När du garanterat vill få ett bra och långvarigt resultat när du vill ha ommålat hemma så är det bäst att anlita en målerifirma. Du kostar mer än om du skulle göra arbetet själv men du sparar tid och resultat blir ofta bättre. Det finns en del saker som du bör tänka på innan kontaktar målaren för en offert som gör processen mer effektiv.

Be om referensprojekt

Börja med att lägga ner lite tid på att hitta en målerifirma som verkar seriös. De allra flesta målarna är hederliga hantverkare men det finns alltid några som inte håller måttet och dem vill du inte anlita. Hör med vänner och bekanta om de kan rekommendera någon eller har några måleritips. Många målerifirmor har referensprojekt på sina hemsidor, annars kan du be om att få se bilder på tidigare arbeten. Du viktigaste är att du ska känna dig trygg med att du kommer att bli nöjd med slutresultatet och att det kommer vara fackmannamässigt utfört.

Be om offert

När du har hittat en erfaren målare som du vill anlita är det dags att be om offert. Det finns många billiga och bra målare men också sådana som tar mer betalt. Om det gäller löpande tid kan det vara bra att bestämma ett maxbelopp och uppge också inom vilken tid som du behöver arbetet utfört. Många målare har mycket att göra så se till att be offert i god tid.
Det bra att veta antalet kvadratmeter som du vill få fixat, om du vill måla eller tapetsera och vilket skick väggar och tak är i. Om målerifirman inte kommer att besöka dig för offerten så kan du ta bilder och skicka till dem för att de ska kunna bedöma det befintliga skicket och utifrån det avgöra hur mycket underarbete som krävs. Meddela också om lister och element ska målas om och om du vill köpa in material eller om målerifirman ska göra det.

Bestäm färg och förbered inför målning

Nu återstår det att bestämma vilken färg du vill ha på väggar och tak. Tänk på att färger kan se väldigt olika ut i olika ljus så köp med en provburk och pensla på väggarna. När du bestämt dig så se till att du har färgen på plats när målarna kommer eller lämna färgkoden till dem om det är de som ska fixa materialet. Det blir smutsigt vid ommålning så förbered hemmet genom att flytta undan eller täcka möbler som är i vägen innan målarna är på plats.

Läs mer här: https://www.hallakonsument.se/varor-och-tjanster/infor-att-anlita-hantverkare/

Detaljerad offert
Såklart helt gratis!