Vad kostar det att måla en husfasad?

Är du trött på färgen på ditt hus, eller börjar den gamla färgen helt enkelt se gammal och tråkig ut? Då funderar du säkert över vad det egentligen kostar att genomföra en fasadmålning. Det kan nämligen vara bra att ta reda på den ungefärliga prisbilden innan du anlitar en målare.

Risken kan annars vara att du betalar allt för mycket för att få din fasad målad. Läs därför vidare för att ta reda på vad det kan kosta att måla om din fasad så att du sedan kan jämföra priser i lugn och ro.

Vad kostar det att måla en husfasad

Faktorer som påverkar priset

Vad det kostar att måla om hos just dig påverkas av en rad faktorer. Storleken på din bostad är till exempel avgörande eftersom det naturligtvis kostar mer att måla om ett större hus än ett mindre. Hur underlaget ser ut kan också påverka priset en hel del.

Är fastigheten till exempel täckt med gammal, flagad färg som behöver skrapas bort kommer priset att stiga. Har du istället ett fint underlag som utgångsläge blir priset lägre. Läs mer om vilken fasadfärg man ska välja.

Målare tar betalt per timme

Visst kan du göra jobbet själv, men många väljer att anlita en målare när det är dags att måla om huset. De flesta målare tar betalt per timme och arvodet brukar då ligga på mellan 400 till 600 kronor i timmen. Man kan grovt räkna med att en målare hinner måla ungefär två till fyra kvadrat per timme beroende på underlag.

Har du en yta på 50 kvadratmeter som ska målas innebär det att målaren gör jobbet på ungefär 17 timmar om man räknar med att målaren hinner med tre kvadrat per timme. Det ger dig ett pris på mellan 6 800 kronor och 10 200 kronor för hela fasaden.

Väljer du istället att måla om din fasad själv så betalar du bara priset för färgen. Tänk dock på att det går åt ganska många timmar för att färdigställa jobbet. Du bör med andra ord ta i beaktande vad du tycker din tid är värd.

Källor: https://www.colorama.se/inspiration/mala/mala-utomhus/kostar-att-mala-om-hus/

Detaljerad offert
Såklart helt gratis!