Vad kostar det att måla en lägenhet på 70 kvm?

Vad kostar det att måla en lägenhet på 70 kvm? Är det dags för en invändig målning där hemma i lägenheten? Kanske är du trött på den gamla färgen eller så vill du göra fint inför en försäljning. Då är det bra att först fundera över vad du är beredd att betala för att få jobbet gjort. För enkelhetens skull svarar vi i texten på vad det kostar att måla en lägenhet på 70 kvm, en vanlig standardstorlek på bostad.

Vad kostar det att måla en lägenhet på 70 kvm

Vilket är utgångsläget?

Priset för att måla om en lägenhet påverkas mycket av utgångsläget på väggarna. Har du redan målade väggar i din lägenhet? Då blir priset som allra billigast. Det beror på att målaren bara kan måla ovanpå befintlig färg utan att göra något avancerat underarbete. Har du istället tapetserade väggar? Då kan målaren behöva spackla väggarna för att få ett jämnt utgångsläge. Det kan också vara så att hela utrymmet behöver bredspacklas, det vill säga att hela väggarna täcks med spackel. Då stiger naturligtvis också kostnaden ytterligare.

Pris per timme

De flesta målare tar betalt per timme. Priset brukar då ligga på mellan 400 och 600 kronor per timme. Man brukar sedan säga att en målare hinner med ungefär 2 till 4 kvadratmeter per timme. Om man räknar med att målaren hinner med 3 kvadratmeter per timme landar alltså priset på någonstans mellan 9 333 till 14 000 kronor för en bostad på 70 kvm. Detta är dock bara kostnaden för själva målningen.

Du bör också tänka på att målaren kan behöva lägga ytterligare tid på underarbete. Faktum är att många säger att så mycket som 70 procent av arbetstiden för en målare kan gå åt till förarbete beroende på vilka förutsättningarna i det utrymme du vill ha ommålat är. Kort sagt, hur mycket det kommer att kosta att måla om just ditt boende beror helt enkelt på vilket underlag du har att utgå ifrån.

Läs mer om varför man grundmålar inomhus.

Detaljerad offert
Såklart helt gratis!