Vad kostar det att måla om köksluckor?

Vad kostar det att måla om köksluckor? Kanske är du sugen på att göra om i köket men känner inte riktigt att du vill göra en helrenovering? Då är det en god idé att måla om köksluckorna. Det är ett snabbt och effektivt sätt att ge köket ett lyft.

Läs mer: Är det svårt att måla om köksluckor?

Vad kostar det att måla om köksluckor

Så gör du det själv

Generellt är det inte särskilt svårt att måla, så länge man vet hur man ska gå till väga. Ett av de viktigaste stegen är själva förarbetet. Gör du ett bra förarbete blir ofta resultatet mycket bättre.

  • Börja med att täcka över golvet noggrant så det inte stänker färg på oönskade ställen. Skruva bort beslag och handtag innan du plockar ned köksluckorna.
  • Tvätta sedan dina luckor till de är rena. Du kan med fördel använda en målartvätt.
  • Slipa luckorna tills färgen är matt, detta gör att den nya färgen du valt fastnar bättre. Torka bort slipdammet och grundmåla.
  • Spackla igen hål om det finns sådana, slipa och torka igen (om nödvändigt)
  • Sista steget är att måla luckorna med den kulör du valt. Bästa praxis är att måla två omgångar, och låta färgen torka mellan varje omgång.

I vilken färg ska jag måla om mina köksluckor?

På senare tid har det blivit mycket populärt att måla köksluckorna i grått eller svart. Även gröna färgar har blivit populära, förmodligen på grund av den gröna färgens lugnande egenskaper.

Tänk på att om du väljer mörkare färger passar de bäst i kök som är stora och med mycket ljusinsläpp. Ljusare färger passar bäst i mindre kök.

Så mycket kostar det att måla om köksluckor

Kostnaden för att måla om köksluckor kan variera beroende på antalet luckor, storleken på köket och vilket material som används för målningen.

Generellt sett kan man förvänta sig att kostnaden för att måla om köksluckor ligger mellan 5 000–20 000 kronor och mer, beroende på om man anlitar en professionell målare eller gör jobbet själv. Kostnaden för att måla om en enda kökslucka kan variera från 500 till 2000 kronor per lucka.

Källa: https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/xRr6OQ/mala-om-nerslitna-koksluckor

Detaljerad offert
Såklart helt gratis!