Vad kostar det att måla om trappa?

Vad kostar det att måla om trappa? Visst kan det vara lockande att måla om trappan själv, men det är lätt att underskatta hur lång tid det faktiskt tar att utföra detta arbete. Visst kan det vara skönt att spara lite pengar genom att göra det själv, och om du bestämt dig för att göra arbetet på egen hand bör du sätta upp en tidsplan.

Kostnaden för att måla om en trappa i Sverige kan variera beroende på trappans storlek, antal trappsteg, typ av färg, arbetskostnader och geografiskt läge. En grov uppskattning är att priset för att måla om en trappa i Sverige kan ligga mellan 10 000 och 30 000 kronor. Bästa praxis är att be om en offert från en professionell målare för att få en mer exakt uppskattning av kostnaderna.

Läs mer: Hur målar man om en trappa?

Vad kostar det att måla om trappa

Arbetstiden är ofta det som kostar när man ska måla en trappa

I de allra flesta fallen är det arbetskostnaden som är den stora ”boven” när man målar om. Det är svårt att säga ett exakt antal timmar som krävs för att måla om en trappa, eftersom det beror på bland annat:

  • Storleken på trappan, antal trappsteg
  • Förarbetet, behöver man spackla igen ojämnheter och slipa ner? Har det suttit en plastmatta som måste rivas bort? Och så vidare.
  • Måste man tejpa igen väggar eller annat som inte skall målas?
  • Grundmålning
  • Antal strykningar
  • Torktid på spackel, färg och annat.

Vilka andra kostnader tillkommer?

Utöver arbetskostnaden måste du även betala för materialet som krävs i samband med ommålningen av trappan. Ofta har målarföretag rabatter hos färghandlare, så det kan vara en bra idé att låta företaget sköta inköpet av materialen som behövs (om du väljer att anlita ett företag).

En hink med färg kostar omkring 500 – 2500 kronor för 10 liter. På förpackningen står det hur många kvadratmeter som täcks av 1 liter färg. I vanliga fall räcker det till 60–80 kvadratmeter.

Utöver färg behöver du spackel, täckpapp, tejp, rollers och så vidare. Det kan kosta omkring 1000 kronor.

Källa: https://viivilla.se/gor-det-sjalv/trappor/sa-funkar-det-att-renovera-trappan/

Detaljerad offert
Såklart helt gratis!