Vad kostar en fönstermålning?

Vad kostar en fönstermålning? Stiligt målade fönster gör stor skillnad för hela husets utseende och det genererar ett trevligt intryck redan från utsidan. Det är dock inget enkelt jobb och därför kostar det att få fönster målade. Fönstermålning kan dock variera i pris beroende på vilken firma eller målare du anlitar. Men skick och material spelar också in när det gäller hur mycket det kostar att få fönstren målade.

För dig som är nyfiken på vad det kostar att få fönster målade är den här artikeln värd att läsa. Du får en bättre förståelse för det precisionsarbete det rör sig om.

Vad kostar en fönstermålning

Pris på professionell fönstermålning

För dig som tidigare aldrig har fått dina fönster målade kan du säkert bli förvånad över priset. Det är nämligen ett slitsamt hantverk som du får betala en bra slant för. Noggrannhet och precision är viktiga egenskaper när fönster målas och sådant är allt annat än gratis.

Frågar du en oseriös firma om vad det kostar att få fönster målade är priset säkert lägre. Det är å andra sidan samma sak som att kasta pengarna i sjön. När det gäller fönstermålning är det värt att betala lite extra för kvalitet och kompetens.

Vad kostar det att få gamla fönster målade?

Kostnaden för att renovera fönster varierar beroende på flera faktorer. Den främsta faktorn är hur omfattande renoveringen är, vilket kan påverkas av skador och ålder på fönstren. En annan faktor som påverkar kostnaden är storleken på dina fönster. Större fönster kan vara mer tidskrävande att renovera och kan kräva mer material. Dessutom kan typen av fönster påverka kostnaden, exempelvis om det är 2- eller 3-glasfönster.

Generellt påverkas kostnaden av var i landet du bor. Renoveringskostnaderna är ofta högre i storstadsområdena, där arbetskraftskostnaderna generellt sett är högre. Slutligen påverkar även hantverkarens timpris kostnaden för att renovera fönster. En målare tar vanligtvis mellan 300 – 600 kronor i timmen, inklusive moms. Detta är dock innan ROT-avdraget.

Vanligtvis kommer du och målaren överens om ett fast pris för renoveringen av alla fönster innan arbetet påbörjas, eller så kan målaren göra en tidsuppskattning. I genomsnitt tar det vanligtvis mellan två till fyra timmar att renovera ett fönster, beroende på hur omfattande renoveringen är. Vilket innebär att om du har ett fönster som tar 2 timmar att måla om kommer det kosta dig omkring 1000 kronor per fönster.

Läs mer om hur man målar fönster invändigt.

Källa: https://viivilla.se/gor-det-sjalv/fonster-dorrar/renovera-fonster-slitjobb-som-kan-goras-lattare/

Detaljerad offert
Såklart helt gratis!