Vad kostar en målare i timmen?

Vad kostar en målare i timmen? Kanske har du precis köpt en ny lägenhet eller redan har en lägenhet/villa/hus och funderar på om du ska måla invändigt? Kanske undrar du också vad det skulle kosta att anlita en målerifirma? Jo då ska du veta att slutpriset påverkas av en del faktorer och det kommer vi gå igenom i denna artikel.

Att måla om i hemmet är en slagkraftig metod för att förändra och/eller fräscha upp interiören eller exteriören. Visst kan alla måla om själva, men man ska veta att det är ett arbete som kräver mycket tid samt riskerar man att resultatet blir ojämnt. För att få allra bästa och hållbara resultat gör man bäst i att anlita en professionell firma.

Vad kostar en målare i timmen

Så mycket kan de kosta att anlita en målare i timmen

Så vad kostar en målare i timmen? Om man väljer att anlita en målarfirma ligger det generella priset på 400–700 kr per timme. För att försöka räkna ut den ungefärliga kostnaden brukar en målare hinna måla ca 3–4 kvadratmeter per timme.

Vilka faktorer påverkar priset?

Det finns många faktorer som har inverkan på kostnaden att anlita en målare. Något som är en tämligen självklar faktor är omfattningen av projektet, men även annat. Exempelvis:

Vad ska målas – Gäller målningen ett sovrum eller hela fasaden? Det är nämligen så att typen av målning som ska utföras har en stor påverkan på priset.  

Omfattning – Projektets omfattning påverkar den slutliga kostnaden i väldigt hög grad, eftersom projektets storlek inverkar på dels tidsåtgång dels mängden färg. Ett handmålat motiv kan kosta mer om det innefattar många detaljer. Se exempel.

Förarbete – Man måste alltid utföra något slags förarbete, hur mycket förarbete man är i behov av inför projektet påverkar priset eftersom målaren kommer behöva ägna tid åt detta.

Typ av färg – Ska du välja ny kulör? Då krävs mer arbete. Fundera även över vilken slags färg man använder, olika typer har nämligen olika pris och egenskaper.

Läge – Vart i landet bor du? Priset kan nämligen variera en hel del beroende på vart i landet du bor. 

Målerifirma – Det kan skilja sig åt väldigt mycket i pris från företag till företag, det bästa att göra är att ta in offerter från olika firmor och jämföra.

Källa: https://www.sveff.se/

Detaljerad offert
Såklart helt gratis!