Vad målar man element med?

Vad målar man element med? För att säkerställa att dina värmeelement håller länge och fungerar optimalt är det viktigt att du tar hand om dem och målar dem med elementfärg. En del av detta underhåll kan innebära att måla om elementen när färgen börjar flagna eller om du helt enkelt vill förnya utseendet i ett rum. Att renovera dina element kan också vara ett roligt projekt som ger dig en chans att vara kreativ och uttrycka din personliga stil.

Vad målar man element med

Vad behövs när man målar element?

För att måla om dina värmeelement behöver du förbereda dig med rätt verktyg och material. Nedan har vi listat de viktigaste sakerna du behöver för att lyckas med projektet:

Täckplast och tejp – Använd täckplast och tejp för att skydda områden runt elementet från färgstänk och spill.

Rengöringsmaterial – Du behöver stålborste eller slippapper för att ta bort eventuell rost eller gammal färg från elementet. Fint sandpapper är också bra för att jämna ut ytan och skapa en jämn yta att måla på. Använd även målartvätt (Varför målartvätt?) för att rengöra elementet ordentligt innan du börjar måla.

Rostskydd – Om det finns rost på ditt element är det viktigt att du applicerar rostskydd för att förhindra att rosten fortsätter att spridas.

Elementfärg – Välj en färg som är lämplig för användning på värmeelement. Det finns speciella elementfärger som tål höga temperaturer och som ger ett snyggt och hållbart resultat. (Exempelvis Nordsjö Original Elementfärg)

Penslar och rollers – Du behöver en platt elementpensel för att måla de smala delarna av elementet. För de större ytor kan du använda en roller, och ett rollerset är praktiskt för att ha flera storlekar att välja mellan.

Steg för steg

  • För att måla dina element på bästa sätt behöver du förbereda ytan genom att ta bort rost och gammal färg.
  • Rengör elementet med målartvätt och applicera rostskydd där det behövs.
  • Måla smala och svåråtkomliga ytor först med en platt elementpensel och måla sedan stora ytor med en roller och elementfärg som tål höga temperaturer.
  • Måla elementet och låt färgen torka enligt tillverkarens instruktioner mellan lagren.
  • Låt färgen torka helt innan du slår på elementet igen och njut av det nymålade resultatet.

Källa: https://www.bygghemma.se/reportage-och-guider/mala-element/

Detaljerad offert
Såklart helt gratis!