Varför målartvätt?

En bra förberedelse är nyckeln till ett lyckat målningsprojekt och målartvätt kan vara en viktig del av det. Målartvätt är speciellt utformad för att effektivt ta bort smuts och fett från ytor innan målning.

Genom att använda målartvätt kan du säkerställa att ytan är ren och mattad, vilket ger en bra grund för den nya målarfärgen att fästa på. Dessutom kan målartvätt användas för grovrengöring av starkt smutsade ytor, som sotiga väggar eller andra tuffa fläckar. Med rätt förberedelser kan du få ett proffsigt resultat som varar länge.

Varför målartvätt

Vad kan det användas till?

Målartvätt är en kraftfull rengöringsprodukt. Den kan användas för en mängd olika material, inklusive väggar, tak, fasader och målade snickerier. Målartvätt är också bra för att rengöra målade eller lackerade ytor, som tål vatten, såsom kakel, metall, glas, vinyl och linoleum.

Med målartvätt kan du även förlänga hållbarheten på dina måleriverktyg genom att rengöra dem effektivt. Det är dock viktigt att notera att på grund av målartvättens höga PH-värde kan den orsaka vita fläckar på galvaniserat stål och missfärga naturträ. För att undvika detta, rekommenderas det att använda en annan produkt vid rengöring av trä som inte ska målas.

Hur man använder målartvätt

Innan du rengör ytan som ska bearbetas är det viktigt att välja rätt rengöringsmedel för materialet. Det är en viktig del av förarbetet och kan användas i flytande form efter att du har blandat det med vatten enligt instruktionerna på flaskan.

Använd en svamp för att noggrant tvätta ytan och fortsätt tills svampen är helt ren. Efter rengöring, skölj ytan med rent vatten och låt den torka helt innan du målar eller på annat sätt efterbehandlar ytan. Ytans torktid kan vara upp till en dag. Vi vet att det kanske verkar enkelt att måla, men grundarbetet är så viktigt för ett lyckat resultat, känner du dig osäker bör du kontakta oss.

Detaljerad offert
Såklart helt gratis!