Vilka färger kan man ha på sina fastighetsboxar?

I teorin kan du ha vilken färg som helst till din fastighetsbox, så att den smälter in, sticker ut, eller hur vill ha den för att passa in till just din fastighet.

En fastighetsbox pulverlackeras, det är en industriell process för att lackera plåt. Pulvret appliceras maskinellt eller för hand, och fäster magnetiskt mot metallen. Pulvret täcker hela plåten bränns sedan fast i en härdugn, där färgen smälter fast mot plåten. Det ger en mycket stark yta som skyddar mot fysisk åverkan, slitage och korossion.

Nackdelen med pulverfärg jämfört med våt färg är att det blir svårare att blanda rätt kulör. Våt färg kan blandas i en maskin för att få vilken nyans som helst. Pulvret kan inte blandas med andra pulver på samma sätt för att ändra färgen. Det betyder att en eventuell exakt färg måste tas fram i ett laboratorium, och en ganska stor mängd pulver måste tillverkas dessutom.

Fastighetsboxar som tillverkas i Asien målas alltid innan de skickas i till Sverige, och hålls på lager. Att beställa i specialfärg måste göras från fabriken i Asien och dropp-skeppas till Sverige, vilket tar 12-15 veckor, om leverantören ens har den tjänsten. Alternativt måste en lagerbox målas om i en ny färg. Det är dyrt, miljömässigt tveksamt, och blir framför allt inte bra. Den nya färgen fäster inte lika bra på den redan målade ytan och det blir dessutom ett tjockare lager färg än vad boxen är avsedd för, vilket syns i skarvar och vid gångjärn.

Tillverkare med fabrik i Sverige har som regel ett brett spektrum av färger att erbjuda. Fastighetsboxtillverkaren Boxicon är det företag som har bredast utbud av färger. Med eget måleri i direkt anslutning till pulverlackstillverkaren Axalta kan bolaget erbjuda nästan alla ralfärger från lager, och vilken NCS-färg eller ralfärg som helst med 2-3 veckors leveranstid.  

Marlons Måleri kan hjälpa dig med Invändiga målerier & tapetsering, BRF-relaterade måleri jobb som exempelvis fasadmålningar samt Villa och fasadmålningar.

Detaljerad offert
Såklart helt gratis!