Vilken färg målar man lister med?

Vilken färg målar man lister med? Golvlister har en enorm påverkan på hur ett rum uppfattas. De ramar in och adderar det där lilla extra till ett rum, precis som en ram gör för en tavla. Golvlister kan verkligen bidra till att en vägg och hela rummet känns mer komplett och välplanerat.

Men golvlister har även en praktisk funktion. De döljer nämligen eventuella misstag som du har gjort vid golvläggningen och ger dessutom ditt golv den rörelsefrihet som det behöver. Om du har lagt ett nytt golv så ska det läggas flytande med ett mellanrum mot väggen och du kan också ha gjort några sneda eller för korta kapningar på plankorna. Allt detta döljs av golvlister och därför är de så viktiga för att ditt golv och rum ska se snyggt och välplanerat ut.

Vilken färg målar man lister med

Tänk på detta innan du väljer färg till listerna

Dina lister är som hemmets konturer och därför är det viktigt att lägga en del tankeverksamhet på dem när du ska måla invändigt.

Måla listerna i samma kulör som väggarna – Om du vill skapa en illusion av ett större rum, kan du måla rummets lister i samma kulör som väggarna. Detta kommer att göra rummet känns mer enhetligt och därmed större.

Blanka lister – För att skapa en kontrast och utnyttja det naturliga ljusinsläppet på bästa sätt, kan du överväga att ge dina lister en blank finish. En blank yta reflekterar ljuset på ett annorlunda sätt än en matt yta, vilket kan ge rummet en annan dimension och därmed en mer intressant och livfull känsla

Använd rätt typ av färg – Kan man använda samma färg till lister som till vägg och tak? Det beror på vilket resultat du vill ha och vilken typ av färg du planerar att använda. Vi rekommenderar dock att du väljer lackfärger eller snickerifärger när det gäller golvlister.

När du har bestämt vilken färg du vill använda till dina lister är det viktigt att välja rätt produkt. Här är 2 produkter som vi rekommenderar för färgning av lister:

Alcro Våtrumslack – En slitstark och vattenfast lackfärg som är idealisk för lister i badrum och kök.

Nordsjö Snickerilack – En högkvalitativ snickerifärg som ger en jämn och slitstark yta.

Källa: https://www.nordsjo.se/sv/inredningstips-och-r%C3%A5d/s%C3%A5-m%C3%A5lar-du-lister-och-d%C3%B6rrar

Detaljerad offert
Såklart helt gratis!